Kotiteatterini laitteisto...
on kasaantunut pikkuhiljaa nykyiseen muotoonsa. Tapana on harkita ja tutkia pitkään vaihtoehtoja, joten en ole päivittänyt muuta kuin kotiteatterivahvistimeni sen jälkeen kun aloin harrastamaan ihan "tosissani". Kaikki pelit ja vehkeet on esitelty alla.
Etusivulle >>
Dynaudio Audience 52
Dynaudio Audience 52
Dynaudio Audience 42C
Sony DVP NS900
Sony STR DB1070
Plilips 32PW8807
Supra Ply 3.4
Supra Ply 3.4
Akustiikka >>
DVD-kokoelmani
DYNAUDIO AUDIENCE 52
Hain aikoinaan pitkään kaiuttimia ja päädyin lopulta uskomaan omia korviani ja päädyin itselleni ja monelle muulle täysin tuntemattomaan merkkiin. Nykyäänhän Dynaudion maineen tuntevat kaikki vähänkin Hifistä kiinnostuneet.
Itse hommasin kaiuttimet Highend Studiosta. Kannattaa kysäistä Juha Silvennoista.
DYNAUDIO AUDIENCE 42C
Keskikaiutin on Audience 52 kaiuttimien pikkuveli. Täytyy kyllä myöntää, että keskikaiutin ei istu pääkaiuttimien äänen täysin ja äänen tarkkuus jää ikävä kyllä valovuoden päähän isoveljistään. Minkäs teet kun 52 mallia ei saa magneettisuojattuna. Tai itse asiassa 52 kaiuttimen bassokeskiääni-
elementti tuntuu olevan magneettisuojattu, joten kaiuttimen voi laittaa pystyasentoon TV:n päälle. Se vain näyttää kamalalta...
MISSION 760i
Jo noin 10 vuotta vanhat pienehköt hyllykaiuttimet toimivat pitemmän aikaa takakaiuttimina, mutta saivat väistyä uusien kaiuttimien tieltä. Hintaa kaiuttimilla oli aikoinaan tingattuna 1200 markkaa, mutta eipä uskoisi heti kuuntelemalla. Nyt kaiuttimet odottavat laajennusta 7.1 järjestelmään, jolloin ne pääsevät taas tositoimiin.
CHORUS AW-SURROUND (diy)
Rakensin kaiuttimen kotelon itse ja viilutin sen samalla viilulla kuin tuon tv-tason. Kaiutin nököttää lattialla kuuntelupaikan takana takakeskikaiuttimena.
Kaiuttimesta tulee lisää juttua DIY-osastolle.
Audio Pro B1.35
Tämä subbari makaa hiljaa kun musiikki soi. Ihan hyvä subbari kuitenkin leffakäytössä. ikävä kyllä bassot menevät seinistä heittämällä läpi naapurin puolelle, joten subbari on hiljaa aina (siis ainakin melkein aina)  naapurin ollessa kotona. Subbari on siis lähinnä reservissä.
Esittelysivulla on kuvia subbarin sisälmyksistä ja ohjeet tuon ärsyttävän kirkkaan ledin himmentämiseen.
SOHVANTÄRISTIN
Tämä onkin ratkiriemukas värkki. Parin tunnin väkertämisellä kympillä ostettu vanha subbari muuttui sohvatäristimeksi ja uskokaa pois - KYLLÄ TU-TU-TU-TU-TI-TI-SEEEE :-D
Sohvantäristintähän käytetään leffojen kanssa tunnelmaa luomassa. Ei se ole niin hullua kuin miltä se kuulostaa. Yksinkertaisesti kuulo- ja näkö-
aistin lisäksi aktivoidaan tuntoaisti.
Kaiuttimet
Kotiteatterin elektroniikka
SONY STR DB1070
AV-Vahvistimena toimii keskiraskas Sony. Mitä tuostakin nyt sanoisi.
Ulkonäkö ja käytettävyys on kohdallaan, mutta ääni jättää kyllä kylmäksi.
Vähän turhan rauhallinen ja lattea soundi ja täysin ympäripyöreä äänikuva, mutta toisaalta soundi ei ole millään tavoin rasittava, jolloin musiikkia voi kuunnella ikuisuuksia yhtä soittoa.
SONY DVP NS900
Laite soittaa DVD-, CD- ja SACD-levyt. Laite on/oli pitkäaikainen Hifi-lehden referenssi DVD-soitin, mutta nyttemmin meikäläisenkin dvd-lätyt pyörivät HTPC:llä.
Soittimen soundia ei enää tunnista alkuperäiseksi. Olen modannut laitetta vastaamaan paremmin omia soundimieltymyksiä ja olenkin onnistunut siinä odotettua paremmin.
PANASONIC NV-FJ621
Ihan tavalliset Stereo-nicam-Hifi-videot. Erikoisuutena on puolinopeuden lisäksi EP-nauhoitusmoodi, jota käyttämällä nauhoituskapasiteetti kolminkertaistuu. VHS:ä käytän lähinnä ohjelmien nauhoittamiseen, mutta sitäkin harrastan vain harvoin.
HTPC
Tämä värkki tuottaa niin upeaa DVD-kuvaa, että tavalliset DVD-soittimet voi laittaa nurkkaan häpeämään.
Rautapuoli koostuu Asuksen emolevystä, Intel Celeron 2.4 GHz prosessorista, 512 Mt keskusmuistista, Radeon 9200 näytönohjaimesta ja SB Audigy 2 äänikortista. Ohjelmistona käytän pääosassa Theatertekiä sekä FFDShowta.
Näytöt
PHILIPS 32PW8807
Perus 32" Flat Screen televisio digitaalisella kampasuotimella varustettuna. Mielestäni todella hyvä kuva. Ääni on hieman purkkimainen, mutta sitähän varten kämpässä onkin 7 muuta kaiutinta...
SANYO PLV-Z1 (kermat pohjalla :-D)
Kun tätä projektoria syötetään oikein säädettynä oikein säädetyllä HTPC:llä, kuva on niin hunajainen, että ei voi muuta kuin ihmetellä. Käytän tykkiä vain dvd-leffojen katsomiseen, joten televisio-ohjelmat ja videot toistuvat television kautta.
Screeninä toimii 173 cm leveä Projecta Pro Screen rullakangas. Kangas on neliön mallinen, jotta saan vedettyä sen riittävän alas.
Kaapelointi
SUPRA PLY 3.4
Supra Ply 3.4 on suosittu kaiutinkaapeli. Se on jonkinlainen varma valinta - Ja kyllähän se hyvä onkin. Kaapeli on nyt reservissä kuten on myös Supra 3.4S joka on muuten sama kaapeli, mutta se on varustettu metallisella suojavaipalla.
BILTEMA 2x2.5 mm2
Biltema... Hrr... kirosana laatua arvostajien joukossa, mutta outoa kyllä heidänkin valikoimiinsa kuuluu jotain hyvää - Nimittäin nämä kaapelit. Näiden kaapeleiden hinta/laatusuhde on todella hyvä. Kotiteatterini kaikki takakaiuttimet on varustettu näillä kaapeleilla. Liittiminä olen käyttänyt hopeoituja ja kullattuja banaaniliittimiä.  
VÄLIKAAPELIT
Välikaapelit ovatkin kotiteatterini ilon ja ylpeyden aihe. Liittimet ovat upeat kiristettävät liittimet ja kaapelina on käytetty mm. Supraa, Taskeria, Cordialia ja vaikka mitä. Kaikki huippulaadukkaita kaapeleita. Näistä lisää juttua DIY-osastolla.
GRADO SR-80
Kuulokkeet sain vaimolta joululahjaksi. Ne ovat lähinnä hiljaista kuuntelua varten. Leffojakin pystyy katsomaan keskellä yötä ja kuuntelemaan mitä tahansa musiikkia omassa rauhassa.
Kuulokkeilla on mielenkiintoista kuunnella tuttuja äänitteitä ja huomata mitä kaikkea jää kuulematta kaiuttimilla kuunnellessa. Huipputarkat kuulokkeet nimittäin toistavat kutakuinkin kaiken mitä cd-levylle on taltioitu.
Valmistajan sivuille >>
Valmistajan sivuille >>
Valmistajan sivuille >>
Hifitalon sivuille >>
Valmistajan sivuille >>
Esittelysivulle >>
Valmistajan sivuille >>
Hifi Screwed Open sivustolle >>
Hifi Screwed Open sivustolle >>
Valmistajan sivuille (manuaali) >>
Kaapelisivulle >>
Kaapelisivulle >>
Kaapelisivulle
Kaapelisivulle >>
Kotiteatterini näyttää tältä
PIENI
Screeni
Vilkaise 360° virtual tour
ISO
Istuimet
Leffamoodi
Tviikkailua
CERABALL
Finite Elementen valmistamat Ceraballit laitetaan aktiivisen laitteen alle. Esim. CD-soittimen virtalähteen sekä pyöritinkoneiston värähtelyt saadaan johdettua alustaan. Pehmeät tassut eristävät ulkoisilta värähtelyiltä, mutta jättävät laitteen itsensä aiheuttamat värähtelyt suurelta osin vaimentamatta. Jos settisi on kunnossa ja kuuntelet hyviä äänitteitä, kokeile ihmeessä erilaisia laitetassuja. Saatat yllättyä.
PLACEBO CRADLE V1.0
Symposiumin valmistamia Rollerblock laitetassuja kehutaan joka puolella. Niiden toimintaperiaate on varsin mielenkiintoinen vaikkakin heidän kotisivuillaan esitetty toimintaperiaate onkin fysiikan lakien vastaisesti. DIY kansa joka puolella maailmaa on kopioinut Rollerblockeja lukemattomilla eri tavoilla. Tässä oma versioni.  (ohje tekeillä)
 
PASSIIVINEN ESIVAHVISTIN
Tein DACT CT2 askelvaimentimesta itselleni passiivietusen. Passiivietusen kytkinsysteemi integroi täydellisesti monikanvaisen ja tinkimättömän kaksikanavaisen äänentoistojärjestelmän toisiinsa. Täydellinen selostus löytyy klikkaamalla kuvaa.
Sterkat
DENSEN BEAT B-300XS
Etsin tätä päätevahvistinta yli kaksi vuotta. Harkittu ostos siis :-)
Pääte toimii loistavasti passiivisen etusen ja Dynaudion kaiuttimien kanssa. Laitteen laadukkuudesta kertoo valmistajan lupaama ikuinen takuu ensimmäiselle omistajalle.
SUPRA LINE
Esitellään nyt sitten jatkojohtokin. Menetin luottamukseni tavallisiin halpisjatkojohtoihin ja löysin tilalle mekaanisesti kunnollisen jatkojohdon Bauhausista. Tuo merkki Supra ei ole mitenkään kytköksissä ruotsalaiseen audio/videokaapeleita valmistavaan yritykseen.

Vaihdoin johdon suojattuun kaapeliin. Kirjoittelin siitä jutunkin...
VIRTAKAAPELIT
Halusin päästä eroon mahdollisista heikoista lenkeistä, joten vaihdoin virtakaapelitkin vähän järemmiksi ihan vaan huvin ja urheilun vuoksi. Kuvan virtakaapelista löytyy jonkinmoinen selostus kuvaa klikkaamalla.
PLACEBO PLATFORM V1.0
Bongasin Tweaker's Aylumilta todella edullisen, mutta myös todella hyväksi havaitun laitteen värähtelyn vaimennus/eristys systeemin. Alustana toimii levy, jonka alla on vajaaksi täytetty polkupyörän sisärengas ja päällä ovat nuo yllä mainityt Rollerblockit. Eristysalusta on helppo tehdä ja sen rakennuskustannus on luokkaa 3-5 euroa.    
DYNAUDIO STAND2
Löysin priimakuntoiset Dynaudion jalustat käytettynä edulliseen hintaan. Putket täytin Bilteman puhallushiekalla, joka olikin erinomaista tähän tarkoitukseen.
Jalustat ovat erittäin tukevat ja niissä on erityinen värähtelyjä vaimentava rakenne.
22.6.2004
DYNAUDIO AUDIENCE 42W
Kauan ansioikkaasti palvelleet Missionin kaiuttimet siirtyivät eläkkeelle ja takakanavien pestiin tuli Dynaudio Audience 42W seinäkaiuttimet. Olin kuolannut ko. kaiuttimien perään pitkään, mutta vasta yli kahden vuoden odotuksen jälkeen bongasin ensimmäiset käytetyt 42W:t. Ostin ne HighEnd Studiolta, jossa onkin yksi maan parhaimpia ellei jopa paras käytettyjen laitteiden valikoima.
QED X-TUBE XT300
Etsin pitkään ja hartaasti uusi kaiutinkaapeleita. Testissä oli mm. Nordost 2Flat, Analysis Plus Blue ja Crystal Oval, QED Genesis Silver Spiral, Audioquest... Loppusuoralle pääsivät QED XT300 sekä Silver Anniversary. Molemmat ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia. Silver Anniversaryn avoin diskantti houkutteli, mutta päädyin kuitenkin XT300:n täyteläiseen keskialueeseen.