AKUSTOINTI
on toisinaan tai oikeastaan lähes poikkeuksetta välttämätöntä hyvän äänentoiston aikaansaamiseksi. Huoneen vaikutus ääneen voi olla tapauksesta riippuen huomattavasti suurempi kuin yhdenkään muun äänentoistoketjun komponentin. Hyvätkään kaiuttimet eivät toimi huonossa huoneessa. Se on valitettava totuus.
Sijoittamalla kaiuttimersi ja kuuntelupaikan oikein saat kaiken mahdollisen irti setistäsi. Tässä osiossa kerron miten akustoit kuunteluhuoneesi edullisesti, tehokkaasti ja ennen kaikkea järkevästi.
AKUSTOINNIN PERUSTEET (RAKENTEILLA)
osastolla kerron, mistä johtuu, että kaupassa erinomaiselta kuulostanut setti kuulostaakin kotona huonolta. Äänikuva, tarkkuus, napakka bassotoisto, neutraali ja nautinnollinen musiikki voi muuttua kotioloissa rasittavaksi hälinäksi, jossa bassot jyräävät koko äänialueen alleen tai puuttuvat kokonaan.
AKUSTOINTITARVIKKEET (RAKENTEILLA)
osastolla esittelen aseet, joilla huoneen akustiikan ongelmat saadaan poistettua. Sivulta löydät ohjeita mm.  diffuusorien sekä bassoresonaattorien tekemiseen. Sivuilta selviää myös, mitä pitää ottaa huomioon akustiikkalevyjä ostettaessa.
AKUSTOINNIN TAVOITTEET JA PÄÄPERIAATTEET
(RAKENTEILLA)

Osastolla kerron mitä huoneelle kannattaisi tehdä, jotta yleisimmät akustiikan ongelmat saadaan poistettua. Osasto keskittyy siis lähinnä akustointitarvikkeiden sijoitukseen. Tätä osastoa lukiessa olisi syytä olla akustiikan perusteet hallussa.
Etusivulle >>
Kotiteatterini esittely
DVD-kokoelmani
Excel-laskentatyökalut
SEISOVIEN AALTOJEN LASKENTA
Taulukkoon syötetään huoneen mitat, joista lasketaan huoneen "teoreettiset" seisovat aallot. Taulukon avulla voi helposti suunnitella seisovien aaltojen kannalta sopivia huoneen mittoja ja taulukosta näkee myös seisovien aaltojen äänenpaineiden huippujen ja minimien sijainnit huoneessa.
DIFFUUSORIEN MITOITUSTAULUKKO
Tällä taulukolla on helppo mitoittaa yksilölliset Skyline-, QRD ja Primitive Root -diffuusorit. Taulukosta löytyy myös Ecophon Master akustiikkalevyjen absorptiokäyrät.
AKUSTOINTIPROJEKTI
Klikkaa itsesi akustointiprojektisivulleni.
Akustiikan linkkeihin olen kerännyt laajan valikoiman linkkejä tietolähteisiin sekä netissä oleviin laskureihin. Esim. seisovien aaltojen laskentaan löytyy todella hienoja työkaluja. Klikkaa itsesi tästä linkkisivulle >>
Versio Excel 2000
Versio Excel 95/97